Χρηματιστηριο Αθηνων-Διεθνεις Αγορες και μεθοδολογια αναλυσης

Συστημική προσεγγιση: Η συστημική βασίστηκε στη γενική θεωρία συστημάτων (Bertalanfy, 1968). Πρόκειται για μια θεωρία η οποία αναπτύχθηκε αρχικά στο χώρο της μηχανικής, για να βρει αργότερα εφαρμογή και σε άλλες επιστήμες, όπως η οικονομία.Εδώ θα εξετάσουμε και θα αναλυσουμε τις σκοπιμότητες αύτων που συμμετέχουν στις διεθνεις αγορες (επενδυτικα ινστιτουτα,traders κ.α).

Σχέση Δυναμική:Εξετάζουμε τις σχέσεις και τη δυναμική των αγορών και των βασικών οικονομικών μεγεθών.

Παρατηρούμε την αντίστροφη σχέση δολλαρίου Αμερικής και πετρελαίου.Πηγή: Stockcharts
Στο διάγραμμα απόδοσης βλέπουμε την ποσοστιαία δυναμική του πετρελαίου και του Αμερικάνικου δολλαρίου.Πηγή: Stockcharts
Διάγραμμα σύγκρισης οικονομικών μεγεθών (λιανικές πωλήσεις,επιτόκια FED και ανεργίας)Πηγή:Economagic
Τεχνική Ανάλυση:Είναι μια μέθοδος ανάλυσης αξιογράφων για την πρόβλεψη της μελλοντικής πορείας των τιμών μέσω της μελέτης των δεδομένων και κυρίως όσον αφορά τις τιμές και τον όγκο των αντίστοιχων αγορων.Χρησιμοποιούμε συγκεκριμένα εργαλεία.

Στατιστική:Η Στατιστική είναι επιστήμη που επιχειρεί να εξαγάγει γνώση χρησιμοποιώντας εμπειρικά δεδομένα. Βασίζεται στη χρήση της στατιστικής θεωρίας, ενός κλάδου των εφαρμοσμένων μαθηματικών.

Στατιστικά ο μήνας Δεκέμβριος τα 100 τελευταία χρόνια για τον Dow Jones είναι αρνητικός σε απόδοση.Πηγή: Βespokepremium
Μικρο-Οικονομια:Μελετά τις επιμέρους μονάδες της οικονομίας, καθώς και την (οικονομική) συμπεριφορά επιχειρήσεων, εργαζομένων, καταναλωτών κ.λπ.Μακρο-Οικονομια:Κλάδος των οικονομικών επιστημών που μελετά τη λειτουργία του οικονομικού συστήματος στο σύνολό του.ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ για το ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, το ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΜΕΡΙΚΗΣ και ΕΥΡΩΠΗΣ

Πηγή Διαγραμματος ΧΑΑ:digital look
            Commodity Futures Charts

Όταν θέλουμε να προσδιορίσουμε την εξέλιξη του χρηματιστηρίου Αθηνών καλό θα ήταν να ξεκινήσουμε την ερευνά μας από το τι γίνετε στις διεθνεις αγορες μετα να ερευνήσουμε τη γίνετε στην Ευρώπη και τέλος τι γίνετε στην Ελλάδα μιας και τα χρηματιστήρια επικοινωνούν μεταξύ τους και αλληλεπιδρουν(πολλές εντολές για το χρηματιστήριο Αθηνών προέρχονται από τη Ν.Υόρκη και το Λονδίνο).ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΓΟΡΩΝΈνας απλός και εύκολος τρόπος για να ανακαλυψουμε τη δυναμική μιας αγοράς είναι να δούμε το λόγο ανοδικών προς καθοδικών μετοχών της αντίστοιχης αγοράς,το λόγο νέων υψηλών/νέων χαμηλών μετοχών,το λόγο των μετοχών που είναι πάνω/κάτω απο τον κινητό μέσο όρο 20 ημερών (βραχυπρόθεσμος) , το λόγο μετοχών που είναι πάνω/κάτω από τον κινητό μέσο όρο 50 ημερών (μεσοπρόθεσμος),το λόγο μετοχών που είναι πάνω/κάτω από τον κινητό μέσο όρο 200 ημερών (μακροπρόθεσμος).Διαγραμμα με καθετες στήλες που περιγράφει τα ποσοστά ανόδου η καθόδου για το: πετρελαιο,ασημι,χρυσος,ιαπωνικο γιεν,δολαριο αυστραλιας,δολαριο καναδά,δολάριο ν.ζηλανδιας,δολαριο αμερικης,ελβετικο φραγκο,ευρω,αγγλικη λίρα. Έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε από τις πιο απλές σχέσεις μεταξύ εμπορευμάτων και νομισμάτων μέχρι και τις πιο πολύπλοκες, νόμισμα με νόμισμα σε ενδοημερησιο ορίζοντα.


Πηγή Διαγραμμάτων: finviz
[Most Recent Quotes from www.kitco.com]


[Most Recent Quotes from www.kitco.com]


[Most Recent Quotes from www.kitco.com][Most Recent Quotes from www.kitco.com]


Πηγή Διαγραμμάτων: kitco

Διαγραμματα για το χρυσό το ασημί και το χαλκό. Ο χρυσός και το ασημί είναι επενδύσεις για περιόδους χρηματιστηριακής αλλά και πραγματικής οικονομικής αστάθειας.Ο χαλκός είναι δείκτης επιτάχυνσης η επιβράδυνσης της πραγματικής οικονομίας μιας και είναι μέταλλο που χρησιμοποιείτε στις κατασκευές.

Ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών γίνεται στο ευρωδολλάριο.Για τους περισσότερους traders συναλλάγματος, η καλύτερη ώρα της ημέρας για trading είναι οι ώρες συνεδρίασης των ασιατικών αγορών. Τα ευρωπαϊκά νομισματικά ζεύγη, όπως το EUR/USD δίνουν τα καλύτερα αποτελέσματα.Οι traders συναλλάγματος θα πρέπει να πραγματοποιούν συναλλαγές κατά τις τελευταίες ώρες της αμερικανικής συνεδρίασης στη διάρκεια των ασιατικών και το ξεκίνημα των ευρωπαϊκών αγορών-δηλαδή 9 μ.μ. της προηγούμενης ημέρας με 1 μ.μ. της επόμενης ημέρας (ώρα Ελλάδας) ή 2 μ.μ. με 6 π.μ. (ώρα Νέας Υόρκης).

** Αποποίηση ευθύνης : Τα παραπάνω δεν αποτελούν σύσταση ή προτροπή για οποιδήποτε επενδυτική επιλογή δεδομένο ότι υπάρχει κίνδυνος απώλειας μέρους ή όλου του αρχικού κεφαλαίου. **